Интернет сайт ще свързва община и граждани

Мисия

28-10-2013, 18:12

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира електронната платформа „Моята е-Община“

Електронната платформа е уникален проект за България

От днес в Стара Загора действа нова електронна платформа за подаване на сигнали и предложения до общината.

Тя е в подкрепа на инициативите на Община Стара Загора за подобряване на обслужването на гражданите и юридическите лица, с цел отваряне към тях и пълен обмен на информация, обясни при представянето секретарят на общината Цена Велкова. По думите й, това ще осигури по-бърз контакт и реакция на институциите спрямо отправените сигнали и предложения.

Проектът е уникален за България. Реализира се от група доброволци, с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и обществения посредник Павлина Делчева.

Основната цел е улесняване на диалога между граждани и институции, систематизиране и групиране на въпросите, за по-лесна обработка от администрацията, както и изграждане на доверие към тях от страна на хората, обясниха Живка Александрова, Стефан Чертоянов и Мирослав Йовчев.

Гражданите на Стара Загора вече ще имат възможност да задават въпроси, да подават сигнали и да отправят предложения до общинската власт, без да е необходимо да посещават сградата на Община Стара Загора. Потребителите ще могат да проследяват всички срокове и действия по отправените от тях запитвания.

Експлоатацията и техническата поддръжка ще бъдат безплатни за общината и гражданите. Официалната версия на сайта www.estarazagora.info стартира днес по обед.