Пловдивският касапин остава в ареста

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение “ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение на 16-годишния Иван, който наръга 12 пъти съученика си Искрен

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение “ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение на 16-годишния Иван, който наръга 12 пъти съученика си Искрен. 

Мярката се гледа при закрити врати, защото обвиняемият е непълнолетен. В залата са били само родителите на Касапина от ТОХ-а, които са дошли от Съединение. Иван не е казал нищо на влизане в залата, пише пловдив-онлайн. Ръцете му, нарязани в касапницата, били бинтовани до лактите.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Иван е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 12 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице изключителен случай, както и реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че състоянието на Искрен се подобрява. Той не е на командно дишане от вчера, вече приема храна през устата и е контактен.