СТАРОЗАГОРСКА Е-ПАМЕТ

Стара Загора Лайф

29-10-2013, 09:30

Снимка:

Библиотека "Родина", Стара Загора

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Библиотека „Родина” Стара Загора, Общинска библиотека „Искра” Казанлък,Регионален исторически музей Стара Загора организират представяне и демонстрация на възможностите на новия портален сайт на 30 октомври от 17,30ч.

Със сайта "СТАРОЗАГОРСКА Е-ПАМЕТ" всеки ще има онлайн достъп до културно-историческото наследство на Старозагорския регион. Сайтът е изработен по проект „Старозагорска е-памет” на библиотека „Родина”, подкрепен по Грантова схема за финансиране на иновативни проекти на Програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Участници в проекта са Библиотека „Родина” Стара Загора, Общинска библиотека „Искра” Казанлък, Библиотека на НЧ „Възраждане – 1927” с. Калояновец, Библиотека на НЧ „Изгрев – 1921” с. Кирилово, Библиотека на НЧ „Стефан Генчев –1901” с. Хрищени. Месеци наред са качвани архивни документи на изброените институции от специално обучени доброволци и служители на звената, информира директорът на библиотека "Родина", Стара Загора- Слава Драганова. Този сайт ще бъде в полза на всички, които искат да се докоснат до културно-историческото ни наследство, показано в различни категории на платформата. Тя е отворена за ново съдържание и с времето ще се разраства, като ще може да обработи и предостави информация, която ще се приема и от частни лица и други институции. 
Партньори по проекта са Община Стара Загора, Областна администрация Стара Загора, Регионален исторически музей, Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора.
На сайта ще бъдат качени и свободни за достъп наградените презентации от наскоро проведения конкурс "Разкажи за културното ни минало".
Новият сайт със своите многобройни възможности ще бъде представен на 30 октомври 2013 ч., от 17:30 часа в Регионален исторически музей, зала 33.