Санкт Петербург пита за мощите на Кръстителя

Туризъм

29-10-2013, 06:31

Снимка:

Булфото, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Руснаци от Санкт Петербург искат да инвестират в Созопол

Заради реликвата много поклоници от Русия вече са посетили Созопол

Славата на чудотворните мощи на Йоан Кръстител, които бяха открити в Созопол, отдавна е достигнала и до Санкт Петербург. В това се убедиха общинските съветници на Созопол, които посетиха руския град начело с кмета Панайот Рейзи.

"Какво става с мощите на Свети Йоан Кръстител?" беше първият въпрос, отправен към нашата делегация от заместник-губернатора на Санкт Петербург Василий Николаевич Кичеджи. По време на официалната среща стана ясно, че заради реликвата много поклоници от Русия вече са посетили Созопол, пише "Стандарт".

Руският депутат Татяна Захариева сподели, че много харесва Созопол, а след откриването на мощите на Свети Йоан Кръстител той е станал още по-атрактивен за сънародниците й. Захариева призна, че има особен сантимент към Черноморец, тъй като много жители на Санкт Петербург притежават там ваканционни имоти.

По време на визитата созополската делегация представи в детайли възможностите на българския курорт като туристическа дестинация и възможностите за инвестиции у нас. "В Санкт Петербург има компании, които искаха да инвестират в Созопол и по Южното Черноморие. Интересът е не само в туризма, но и в други сфери", съобщиха от община Созопол.

По време на официалните срещи е договорено детски и младежки състави да участват в културните фестивали, които се провеждат в Созопол.