Променят движението по улица "Цар Иван Шишман"

22 дни част от улицата ще бъде неизползваема за МПС заради изпълнението на Интегрирания воден проект

От днес до 29 октомври затварят за движение част от улица "Цар Иван Шишман" в Стара Загора.

Движението се спира в участъка от ул. „Ген. Гурко” до ул. „Св. княз Борис” за личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка. Реорганизацията на движението се налага, заради осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи по Интегрирания воден проект за Стара Загора. Ремонтните дейности се извършват по ул. „Цар Иван Шишман” в участъка от бул. „Цар Симеон Велики” до ул. „Св. Княз Борис”.

Движението на личен транспорт ще се осъществява по обходен маршрут: за движещите се посока север - юг: ул. „Цар Иван Шишман” – ул. „Граф Игнатиев” – ул. „Димитър Наумов” – ул. „Св. Княз Борис” – бул. „Руски” и обратно.

Временно се прави промяна на организацията на движението по ул. „Цар Иван Шишман” в отсечката от ул. „Генерал Столетов” до ул. „Граф Игнатиев”, като движението ще се осъществява двупосочно.

От Община Стара Загора призовават водачите да шофират с повишено внимание в указания участък и да спазват стриктно вертикалната маркировка. Осигурена е и подмяната на вертикалната пътна маркировка за посоченото време и място. Уведомени са и домоуправителите в посочения участък.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната.