Каузарите с дискусия днес

Стара Загора Лайф

29-10-2013, 12:30

Снимка:

Търговско-промишлена палата - Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежки алианс в Стара Загора

Неформална група Каузарите инициира дискусия с местната власт, институциите и бизнеса относно връзката между образованието, изискванията на фирмите за уменията и компетенциите при наемане на нови служители и очакванията на младите хора за реализация на трудовия пазар у нас

Дискусията ще се проведе на 29 октомври от 17:00 часа в зала 2 на Община Стара Загора. Организаторите ще запознаят присъстващите с проекта Млад и зает, финансиран по програма Младежта в действие. Ще бъде представена статистика за младежката безработица в област Стара Загора и кратко презентиране на програми и мерки от Агенция по заетостта.
Представители на НФГ Каузарите ще направят коментар относно представената статистика и възможности за стимулиране на младежка заетост – предстоящи европейски програми и други мерки. Ще се проведе дискусия между всички присъстващи (работодатели, младежи, институции) относно справяне с младежката безработица, чрез търсене на допирните точки между образованието, нужните кадри на работодателите и изискванията на младите хора; добри практики на стажантски програми от страна на бизнеса. Инициативата е подкрепена от: Община Стара Загора, Клуб на работодателя - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора, Областна администрация - Стара Загора.