Тризнаци проплакаха във ветренската МБАЛ

Животът

29-10-2013, 15:15

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ветренската МБАЛ си получи парите от Здравната каса

Бебчетата са заченати с ин витро

Тризначетата Димяна, Пресиян и Иванин изплакаха във ветренската МБАЛ "Дева Мария" и донесоха радост на родителите си.

Първо на бял свят се появи момиченцето, която се роди 1360 гр, последвана от двамата си братя Пресиян и Иванин съответно по 1300 и 1560 гр.

"И за трите деца в родилна зала се проведе краткотрайно обдишване и стимулиране на сърдечната дейност. След което бяха настанени в интензивен сектор на Неонатологично отделение, в кувьоз на кислородни палатки и се започна адекватна за тяхната възраст (32 гестционна седмица) лечение. Децата са под активните грижи на лекари и медицински сестри. Към момента състоянието им е стабилно", заяви д-р Снежа Згурова, която заедно със своя екип, пое грижите за новородените от родилна зала.

Младите родители Юлиана и Атанас са семейство от 2010 г. , но след повече от две години опити за забременяване, решават да се доверят на методите за репродуктивна медицина. Юлиана забременява ин-витро в частна клиника в София.

"Когато ни казаха, че са три, бяхме много щастливи, тъй като това беше много чакана и желана бременност, а няма по-голямо щастие за едно семейство от това", спомня си гордата майка.

"В друга клиника в София отидох за фетална морфология и там ми обясниха, че нямам друга алтернатива, задължително трябва да родя в столицата. Не бях съгласна. Исках да родя в Бургас, там където е семейството ми, родителите ми, домът ми. Истината е, че в Бургас медицината се развива", развълнувано сподели впечатленията си Юлиана, която роди със секцио, но със спинална упойка, за да не пропусне първите мигове от живота на бебчетата.

Децата е кръстила на бабите и дядовците, но тъй като те са 4, а децата 3 е трябвало да комбинират имената за да няма сърдите, шегува се Юлиана.