Социално предприятие "Морски знаци" отваря магазин

В предприятието работят 12 души

Общинското социално предприятие "Морски знаци" тази седмица ще открие свой магазин, където ще се продават изработените сувенири. Това каза пред радио "Фокус" Ваня Петрова, управител на предприятието.

То се намира в партерния етаж на бл 47 в к-с "Славейков". Интересът към изделията на предприоятието е голям. Изработват се коледни сувенири, които ще се продават в специална къщичка до Часовника, в центъра на града. Предприятието бе създадено по проект на ОП "Развитие на човешките ресурси". В него работят общо 12 души.

Както Burgasutre писа само за девет месеца след своето откриване предприятието има зад гърба си участие в няколко престижни поръчки и 35 различни вида сувенирни артикули, носещи бургаския дух и марка. Повече от 3000 броя рекламни материали разнасят името и облика на морския град по целия свят.

Сувенирите бяха изработени и подарени на участниците в Световното математическо състезание, провело се в началото на юли в Бургас. "Морски знаци" има участие още във второто издание на фестивала "Включи града" и в редица благотворителни базари.