Преглед на добричката преса

Мисия Добрич

30-10-2013, 08:40

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

„Добрич отново ще е домакин на републикански шампионат по лека атлетика”, четем в днешното издание на вестник „Нова добруджанска трибуна”. Шампионатът е за всички възрасти и заедно с турнир „Академик” ще се проведат през 2014 година. В календара на федерацията за следващата година е включен и лекоатлетическият пробег по случай 25 септември. Това е съобщил пред Общинския съвет президентът на СКЛА „Добруджа” Минчо Петров.

„Изложба представя творчеството на Евтим Евтимов”, съобщава изданието. Библиотечни документи, любовна лирика са представени по повод 80-та годишнина от рождението на големия български поет. Изложбата е организирана и представена в Регионалната библиотека „Дора Габе”. Представени са издания с творчеството на Евтим Евтимов от 1975 година до наши дни. „Проверена е снегопочистващата техника, съобщава изданието.

В изпълнение на заповед на областния управител Недко Марчев, междуведомствена комисия е извършила проверка на наличността и техническото състояние на собствената и предоставена снегопочистваща техника на фирмите, извършващи дейностите по зимното поддържане на Републиканската и общинските пътни мрежи.

 „Студенти от аграрния университет в Пловдив ще практикуват в Добруджа”, темата е водеща за днешното издание на другия регионален вестник „Добруджанска трибуна”. Идеята за практика в Добричка област ще бъде осъществена на базата на партньорство между висшето училище и просветното министерство. Това е съобщила вчера в Добрич министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. На този етап идеята е в начална фаза и не е ясно кога ще започне студентската практика в Добруджа. „Четири съвременни социални услуги разкриват в Добрич”, четем в изданието. Общинският съвет на Добрич на вчерашното си заседание е взел решения за разкриване на Център за настаняване от семеен тип,

Звено „Майка и бебе”, Център за социална рехабилитация и Дневен център за деца със специални потребности.

 „Пет общини в Добричко са сключили договори за снегопочистване”, съобщава всекидневникът. Проверена е техниката за зимно поддържане, установено е, че има недостиг на водачи на такава техника. Все още не са сключени договори с фирми за снегопочистване в общините Крушари и Каварна. Вчера се е състояло съвещание на Областния щаб за действия при бедствия и аварии.

Прегледът на печата е на агенция „Фокус”.