Нефтохимик скача за трите точки в Любимец

Любимец се намира в негативна серия, а Нефтохимик прави опити да стъпи отново на пътя на победите

Въпреки финансовата криза и липсата на точки, отборът на Нефтохимик показва подобрена игра в последните си две срещи. В мача с Пирин Гоце Делчев, зелените изпуснаха да се поздравят с победата, въпреки, че особено през второто полувреме доминираха тотално и създадоха поне 5-6 от така наречените 100% положения за гол. Неумението и малкия опит на футболистите, както и липсата на достатъчно самочувствие пред гола, лишиха тима от полагащата му се победа.

Седмица по-късно „нафтата” имаше същия проблем срещу един от лидерите в първенството Литекс. Футболистите от Ловеч като, че ли бяха подценили двубоя и в голяма част от него играха в лежерно темпо, сякаш победата им ще дойде сама. И почти така стана. Досадна грешка на защитника Лемперов прати топката във вратата на добре игралия в мача Петър Денчев, а през втората част, когато действията се водеха от символичните домакини, Джазула успя за втори път да промуши топката в мрежата и така да донесе победата за ловчанлии. И ако в мача с Пирин, грешките и пропуските на „нафтата” пред вратата на съперника стигнаха за равенството, то в мач с опитен и добре балансиран отбор като Ловеч, това се оказа недостатъчно.

Днес от 15 часа Нефтохимик гостува в Любимец. Треньорът Атанас Атанасов заяви след края на мача от последния кръг, че ще направи всичко възможно стъпка по стъпка отборът на Нефтохимик да подобрява играта си и да излезе на пътя на победите, за да може да има по-добра изходна позиция в борбата за оцеляване напролет. И като че ли точно днес в първия мач, в който футболистите в зелени екипи могат да докажат думите на своя наставник.

Любимец е отбор от „чергата” на нафтата. Новак в групата, със сходни спортно – технически достойнства. Тимът направи добър старт, като единствената му загуба до петия кръг бе в Бургас на стадион Лазур. На старта отборът победи не кого да е, а шампиона Лудогорец, а след това се справи и с Евроучастника Ботев Пловдив и то на собствения му стадион.

Победата за Нефтохимик тогава не дойде никак лесно – напротив обективно гостите от Любимец пропуснаха поне 2-3 чисти положения и можеха спокойно да си тръгнат като победители от Бургас. Тогава шансът и спортното щастие бяха на страната на нафтата и отборът записа първи три точки при завръщането си в елита. Днес ситуацията е различна. Любимец се намира в негативна серия, а Нефтохимик прави опити да стъпи отново на пътя на победите. Дали ще успее ще разберем по-късно днес.

Подробности за мача между Любимец и Нефтохимик очаквайте в Burgasutre, непосредствено след неговия завършек.