Граждани са санкционирани за амбулантна търговия

Мисия

30-10-2013, 12:55

Снимка:

Иван Хаджийски

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

На други са съставени констативни протоколи за замърсяване на уличното платно с нафта

За една седмица служителите от звено „Инспекторат“ са изготвили 16 акта за административни нарушения и 64 констативни протокола с предписания.

Двама граждани на Стара Загора са санкционирани за замърсяване на уличното платно с нафта от повреден автомобил и за замърсяване на тротоар и общи площи. Служители на инспектората на Община Стара Загора са съставили констативни протоколи с предписания и Актове за установяване на административни нарушения.

Санкционирани са девет нарушители на Наредбата за обществения ред - седем по чл.17 за завземане без разрешение на 20кв.м, 7кв.м., 20кв.м., 11кв.м, 2кв.м, 4кв.м.,кв.м общинска площ за извършване на търговска и строителни дейности в  гр. Стара Загора; едно за бране на орехи и кестени, като нарушителят е отрязал девет клона и едно за разлепване на афиши и съобщения по дърветата. Лицата са санкционирани с актове за административни нарушения.

Установени са и три нарушения за извършване на амбулантна търговия, което противоречи на Наредбата за извършване на търговия и услуги в община Стара Загора: едно за продажба на ябълки на тротоар без разрешение и две за продажба на платове. Лицата са санкционирани с актове за административни нарушения и са изготвени протоколи с предписания.

По Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Стара Загора е установено едно нарушение за отглеждане на куче без административен паспорт. Собствениците на кучета са длъжни при извеждането на кучетата да носят в себе си административния паспорт и да го представят за проверка на общинските органи, припомнят от общинския инспекторат. На лицето е съставен акт.

Проверени са 14 търговски обекта на нередовни платци на наем, ползващи общинска площ. Съставени са 7 констативни протокола и един акт за административно нарушение. Десет от проверените обекти незабавно са внесли дължимите такси.