Глад за лекари

Мисия Добрич

30-10-2013, 13:57

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

По–малко безработни са регистрирани през септември

Най-предлаганата професия, от началото на 2013 година, в Бюро по труда Добрич е лекарската, това заяви на пресконференция директорът на „Бюрото по труда” Васил Сивков.

От началото на годината до сега, няма нито един лекар, който да е проявил интерес към oбявените свободни  места. Най-много медици се търсят за Спешната помощ, допълва още той. Лекари се търсят в Добрич, Каварна, Тервел и Балчик. Все повече нараства и търсенето на технически специалисти. Не са малко случаите, в които безработните лица идват и директно заявяват, че търсят високоплатена позиция или работа с висока заплата.

По–малко безработни са регистрирани през септември, в бюрата по труда, в областта. Техният брой е 8719 и е с 151 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. В град Добрич безработните през септември са били 2754 и техният брой също намалява в сравнение със същия месец на миналата година.

В края на октомври, БТ Добрич разполага със 124 свободни работни места. 90 от тях са в Добрич, 33 в Балчик, 1 в Крушари. Сред специалностите, изискващи висше образование най-търсени отново са лекарите – 8. Следват рехабилитаторите, специален педагог, счетоводител. 66 са свободните работнически позиции. Най-многобройна е групата на шивачите, кроячите и други от шевното производство. Търсят се стругар, заварчик, бояджия, мияч и други. Има и 10 свободни места за почасова работа.