Ролпласт разширява производствените си мощности

Парите

30-10-2013, 16:35

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Най-големият производител на стъклопакети откри нов цех

Вчера бе открит новия цех на „Ролпласт”.Лентата тържествено отрязаха Заместник министърката на Икономиката и Енергетиката Анна Янева, кметът на Костинброд Милен Димитров и изпълнителният директор на „Ролпласт” Светлин Николчев.

 Той е част от мащабен проекта на фирмата, за сроеж на завод в Костинброд започнал още през през 2008 г. Новооткритият цех е част от вторият от общо пет етапа за създаването на завода.

Цехът е с площ от 2500 м2 и ще разкрие 50 нови работни места. Той ще осигури разширяването на производството на «Ролпласт»

Производството в новия цех ще високотехнологично и иновативно с внедрени безотпадъчни и енергоспестяващи технологии, с което цели екологична продукция.

За този проект през 2009г., „Ролпласт „получава сертификат за Инвеститор клас А и приз за Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост.

С новото разширение „Ролпласт” осигурява не само 50 нови работни места, но и разнообразяване  на продуктовото портфолио, достигане до нови потребители, нови пазари и по-голям потенциал за експорт.

За последните 13 години „Ролпласт” успя да се превърне в един от най-големите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа.