Маргарита Попова идва за "Народните будители и аз"

Мисия Пловдив

31-10-2013, 07:00

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пет издателства ще дарят 20 000 тома книги на библиотеки и училища

Ученици от 17 училища на Пловдив и Пазарджик, победители в „Народните будители и аз” ще се срещнат с вицепрезидента Маргарита Попова по време на отчета на проекта в Пловдив.  Резултатите от третия етап ще бъдат представени днес от 19.00 ч. в х-л „Тримонциум Принцес”. Освен вицепрезидента на Република България, своето присъствие е потвърдила и проф. д-р Ваня Добрева, председател на Парламентарната комисия по образование. Очаква се да дойде и просветният министър проф. д-р Анелия Клисарова. Това съобщи бившият зам.-просветен министър Кирчо Атанасов, който ще направи отчет на проекта като бивш президент на Ротари клуб Пловдив-Пълдин, организатор на инициативата.

Пет наши издателства ще дарят 20 000 тома книги за школските библиотеки на 101 училища, участвали в третото издание на проекта, съобщи още Кирчо Атанасов.

Припомняме, че повече от 16 000 ученици от 101 училища в областите Пловдив и Пазарджик се включиха в „Народните будители и аз”.

За тържественото откриване на третия етап от проекта „Народните будители и аз” са поканени още настоящите областни управители на Пловдив област Венцислав Каймаканов и на област Пазарджик Иван Йорданов, както и предшествениците им – Здравко Димитров и Дончо Баксанов. Своето присъствие са потвърдили академиците Георги Марков, Антон Дончев и Константин Косев, както и проф. Иван Маразов.

След 31 октомври бъде обявено четвъртото издание на „Народните будители и аз”.