Спипаха двама бандити след бясна гонка и катастрофа

Крими

31-10-2013, 08:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчанин е в ареста, друг - ранен в болница

24-годишен мъж от Димитровград е в болница, а 20-годишен от Пловдив е задържан в РУП-Рила, след зрелищна полицейска гонка и последвала катастрофа. Това е станало в сряда вечер в района на Кочериново. Патрул подава стоппалка на лек автомобил Хонда със старозагорска регистрация. Шофьорът не се подчинява на полицейското разпореждане и продължава с „мръсна газ” към град Рила.

Полицаите подават сигнал на колегите си от Рила да спрат автомобила нарушител, съобщава bTV. На входа на града патрулка му прегражда пътя, но той отново не спира, едва не прегазва един от полицаите.

Патрулът продължава да преследва "Хонда"-та по пътя за Рилския манастир. Малко след град Рила автомобилът е открит катастрофирал в река Рилска, но в него нямало никой.

15 полицаи от управлението в град Рила и участъкът в Кочериново започват издирване на пътниците от блъсналата се кола. След 2 часа претърсване към 21,00 часа полицаите откриват двама души, скрити в храстите недалеч от катастрофиралия автомобил.

Единият от тях е 24-годишният Евгени Тодоров, който е обявен за общонационално издирване, тъй като има издадена 3-годишна присъда. Вторият задържан е 20-годишният Баби Мухлев от Пловдив, който е криминално проявен.

Двамата са транспортирани до МБАЛ-Благоевград. Евгени Тодоров, който е от Димитровград, е бил с разкъсна рана на крака и други наранявания по тялото. Баби Мухлев след прегледа е задържан в РУП-Рила.

Лекият автомобил "Хонда" бил откраднат и след катастрофата е изтеглен и се съхранява в двора на полицейското управление в Рила. Двамата са били в района на Сандански, където, по неофициална информация, са купували канабис.