Юношите ст. възраст на Добруджа 07 приемат Перун Вн

Спорт

31-10-2013, 12:06

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Срещата е на 3 ноември от 14.00 часа

Първият си мач от новия сезон на държавното първенство по волейбол ще изиграят в неделя - 3 ноември, юношите старша възраст на Добруджа 07.

От 14 часа в зала "Добротица" възпитаниците на новия старши треньор Атанас Лазаров приемат тима на Перун (Варна).

От клуба припомнят, че през миналия състезателен сезон в тази възрастова група добричлии, тогава под ръководството на Генчо Цветков, се класираха на четвърто място в България.

Тази състезателна година в регион "Добруджа" се взе решение в старшата възраст отборите да бъдат разделени в 2 предварителни групи, където ще играят всеки срещу всеки - девойките в 2 турнира, а юношите при разменено гостуване. След това се оформят финални четворки. При девойките това ще са първите 2 отбора от всяка предварителна група, където ще се играе всеки срещу всеки. Първият в класирането отива директно на републикански финали, а вторият и третият на квалификации. При юношите за финална четворка се класират победителите от предварителните групи плюс победителите от допълнителните срещи на 2-ри с/у 3-ти от двете групи. Във финалната четворка се играе всеки срещу всеки, като победителят директно отива на републикански финали, а другите 3 отбора продължават на квалификации. През новия сезон юношите ще гонят победи под ръководството на Наско Лазаров, а девойките ще бъдат водени от Милена Маринова, информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07.