Интерактивна игра в старозагорския музей

Стара Загора Лайф

31-10-2013, 13:52

Снимка:

Регионален исторически музей Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят интерактивна игра за РИМ, Стара Загора

На 30. 10. 2013 г. в РИМ - Стара Загора се проведе заключителната пресконференция по представянето на разработената специално за старозагорския музей интерактивна игра за тъчскрийн,създадена по проект „Иновативно представяне на екологични теми в музейна среда“.(СНИМКИ)

Проектът е осъществен от сдружение "Приятели на музея- Русе" и финансиран по Дарителска програма на „Загорка“ АД – ЗАГОРКА ЗЕЛЕН ФОНД в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”.
Подготвената интерактивна игра се развива в три модула: „Рециклирането и рационално използване на ресурсите“, „Въздухът и как го пазим чист“, „Урбанизация, зелени системи и синантропни животински видове“.
В първия модул на играта се разглежда разделното събиране на отпадъците и тяхното повторно/многократно приложение в практиката и съвременните методи за рационално използването на ресурсите в промишлеността и всекидневието.
Вторият модул представя основните замърсители и източниците на замърсяване на въздуха в града, методите за намаляване на вредните емисии в населените места.
Третият модул поднася информация за животинските видове, които живеят в градска среда – синантропни видове. Играта ще позволи всеки сам да може да ги поставя в характерното им място за размножаване.
Експертите от отдел „Природа“ към Регионален исторически музей – Русе Венцеслав Петков и Красимир Киров представиха играта на заинтригувани ученици от Стара Загора. Тя ще бъде поставена в експозицията на музея веднага след приключване на ремонтните дейности на 3-то експозиционно ниво.