Производството на „Престиж 96“ в нов модерен завод

Новините

31-10-2013, 14:15

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Компанията концентрира цялото си производство в изключително модерна фабрика на стойност 30 млн. лв.

 „Престиж 96“ АД произвежда всички свои марки в нова модерна фабрика от началото на 2013 г. Производствената база се простира на площ от 28 400 кв.м, а инвестицията за сградата и оборудването за контрол на качеството е на стойност 30 млн. лева.

„Престиж 96“ има дългосрочен интерес към българския пазар и ще продължи да се развива“, заяви изпълнителният директор Анастасиос Панайотопулос на официалното откриване на сградата във Велико Търново днес. „Имаме намерение да инвестираме още в разширяването на продуктовата гама и нова мощна техника“, допълва той.

Компанията значително е увеличила работните места, като в момента тя осигурява заетост на над 600 души. Кметът на Велико Търново, Даниел Панов, сподели: „Престиж 96“ е не само топ инвеститор, но и сред най-големите работодатели за региона на Велико Търново. Приветстваме всички инвеститори, които винаги могат да разчитат на нашата институционална подкрепа.“

Н. Пр. Димостенис Стоидис,  посланик на Република Гърция, Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и областният управител на Велико Търново Георги Рачев присъстваха на официалното откриване на завода във Велико Търново.