Бургаски регион е посрещнал 100 хил. туристи повече през 2013-а

Туризъм

31-10-2013, 16:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Онлайн резервациите все повече се ползват за наемане на стаи през лятото

100 хил. туристи повече, спрямо 2012 година, е посрещнал това лято браншът в Бургаска област.

Тези данни изнесе днес председателят на бургаската туристическа камара - Иван Иванов по време на работна среща с представители на сектора за анализ на изминалия туристически сезон.

Този летен сезон през курортните общини по Южното Черноморие са преминали 1 млн. 231 хил. души, което представлява с 8 на сто повече спрямо изчисленията за същия период на миналата година.

По данни на председателя на Камарата за първа година се наблюдава ръст на електронните резервации, предвид че услугата вече е добре разпространена и в малките курортни селища.

Най-търсени през периода са били четиризвездните хотели.

Отчита се спад и в броя на жалбите на туристи за условията в базите, които са предпочели за почивката си. 

Същевременно рязко е нараснал интересът на граждани от Естония, Литва и Казахстан към Южното Черноморие, през изминалия сезон.

Според Иванов, доверието на курортистите от Скандинавския полуостров в България, като дестинация за лятна почивка, се е възстановило.
Той обаче отбеляза още, че един от най-сериозните проблеми на местния туризъм е мудното провеждане на икономически и законови промени в тази област, както и "оскъдните средства за маркетинг и реклама”.