Тръгват проверки за бременните проститутки в Бургас

Мисия Бургас

31-10-2013, 18:16

Снимка:

МВР, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученички стават проститутки по метода "ловърбой"

Нови бизнес идеи на проститутките

Голяма част от тях упражняват най-древната професия в центъра на града

Масови проверки тръгват в Бургас заради проституиращите жени край Старата поща. Голяма част от тях упражняват най-древната професия в центъра на града дори и в напреднала бременност, предаде Нова телевизия.

"Те са над 18 години и всъщност дори и бременни нямаме възможност по някакъв принудителен начин да ги настаним в социално заведение", казаха от полицията.

От дирекция "Социално подпомагане" допълниха, че ако се установиче лицата са пълнолетни, ще бъдат сезирани Районна прокуратура и Областна дирекция на полиция - Бургас.

Преди дни една от бременните проститутки - Мария, която чака седмото си дете, дори напусна болницата, въпреки че беше приета за раждане. Самата тя обясни, че иска да роди вкъщи, защото в болницата й миришело лошо. 

Мургавите жрици обясняват, че дори в това положение клиентите рядко се отказват от услугите им. Такъв е случаят и с 28-годишната Лилия, която е направила няколко спонтанни аборта по време на сеансите с клиенти.

20-годишната Стефка също е бременна, но отново е на работа. Жената е в петия месец и хора от обкръжението й се възмущават, че мъжът й я кара да проституира.

Местни АГ-специалисти обясняват, че няма начин, по който да принудят тези жени да посещават медицински прегледи или да постъпят за раждане в болницата.

"Имаме кризисни центрове, в които евентуално може да бъде настанена такава жена, но при желание от нейна страна. Тук говорим за възрастни хора”, казаха и от общината.