Обсъждат интеграцията на децата със специални образователни потребности

Мисия

01-11-2013, 09:00

Снимка:

община Казанлък

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Националната конференция е по образователен проект на Община Казанлък

Национална конференция на тема „От интегрирано към включващо обучение“ ще се проведе днес от 10.30 часа в Казанлък.

Форумът е свързан с проект  „Подпомагане на образователния процес на деца със специални образователни потребности в община Казанлък“, финансиран от Европейски съюз чрез Европейски социален фонд.  Този проект се изпълнява от Община Казанлък от 2011 г., като продължителността му е 24 месеца и приключва през ноември тази година.

До момента са изпълнени дейности и мероприятия като създаване на ателиета по „Приложни изкуства“, „Фотография“, „Театър“, обучения на учители, работа с децата за приемане на различието, провеждане на конна езда, организиране на лагери и др., всички с цел интеграция на децата със специални образователни потребности, равнопоставеното им участие в извънкласни форми и промяна на обществените нагласи към интеграцията на децата със соп.

Една от последните дейности, която предстои да се осъществи е провеждане на Национална конференция на тема „От интегрирано към включващо обучение“. Целта на тази дейност е да обмени опит, информация между различни училища, институции и организации, които работят за интеграцията на децата със специални образователни потребности.

На събитието ще бъдат обсъдени различни проблеми на интеграцията, ще се популяризират добри практики, методики за работа с деца със специални образователни потребности.