Още 5 обира в актива на серийния крадец на дамски чанти

Крими

01-11-2013, 11:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивските улици станаха малко по-сигурни, след като спипаха рецидивиста

Младежът, заловен преди два дни за два грабежа, е автор на още пет нападения над жени в Пловдив, обявиха от полицията.

26-годишният апаш бе задържан в ареста на Пето РУП на 30 октомври, след като ограби две жени, на които отне дамските чанти. В хода на разследването е установено, че пловдивчанинът е автор и на още пет грабежа, регистрирани в периода 27 август – 28 октомври. Три от тях са извършени на територията на Второ РУП и два – на територията на Пето РУП.

На 27 август на ул. "Гладстон" от 39-годишна жена той отнел златна верижка с фигурка, а на 23 октомври на бул. "Пещерско шосе" издърпал дамската чанта с лични документи, собственост на 22-годишна девойка. На следващия ден в района на улиците "Авксентий Велешки" и "Цанко Дюстабанов" нападнал 73-годишна пенсионерка, на която отнел чантата с мобилен телефон, 90 лева и лични документи. На 23 и 28 октомври в "Тракия" пловдивчанинът при грабежи издърпал чантите от две жени на 26 г. и 44 г.

Освен това в момента на залавянето му у него са намерени 2 таблетки ривотрил и четири пакетчета с 0.0725 грама хероин. Младежът е известен на полицията и вече осъждан. В момента е в следствения арест с постановление на Районна прокуратура - Пловдив.