Лекари: Ако не изпълнят исканията ни, започва ефективна стачка

Мисия Пловдив

01-11-2013, 13:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари на протест в Пловдив

Пловдивските медици излязоха на символичен протест

„Днес излязохме на символичен протест, но ако не бъдат изпълнени исканията ни, ще започнем ефективна стачка”, заяви председателят на колегията на БЛС в Пловдив д-р Георги Кръстев. „Трябва да стане ясно, че това не е протест на медицинската общност, а е протест на свободните хора. Ние не искаме пари за заплати, а да си вършим работата и да изпълним задълженията, вменени ни по Конституция и по призвание, че сме лекари”, категоричен бе той.

Едва двайсетина души взеха участие в предупредителните действия пред сградата на УМБАЛ „Свети Георги”. Нормално е, днес е петък, хората са на работа, по операции и са ангажирани с лечебния процес”, коментира д-р Кръстев. „Имаме обаче пълната подкрепа на всички здравни работници”, категоричен бе той.

Лечебните заведения в Пловдив излязоха днес на символичен протест от 12,30 до 13,00 часа. Медиците искат да се гласува адекватен бюджет за догодина. Те настояват до края на 2013-та изпълнителите на медицински услуги да бъдат овъзмездени на 100% за извършените услуги и държавата да осигури със здравни вноски от 8% пенсионери, деца, социално слаби и държавни служители.