Сдружениението на бургаските болници подкрепя протестите на лекарите

Мисия Бургас

01-11-2013, 13:30

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаски доктори се вляха в лекарския протест в страната

Докторите зоват управляващите да вземат незабавни и адекватни мерки за разрешаването на проблема

Сдружението на бургаските болници разпространи декларация, в коятегорично се противопоставя на последните нововъведения от страна на РЗОК. Сдружението изцяло застава зад протестите на лечебните заведение в страната.

Публикуваме пълния текст на декларацията, без редакторска намеса:

Ние, от Сдружението на бургаските болници, категорично се противопостяваме на позицията предприета от страна на НЗОК за заплащане на 80 %  от остойностените  дейности за последното тримесечие на  2013 г.

Считаме и заставаме твърдо зад позицията, че това е груб начин за административна регулация, който е абсолютно неадекватен и неприемлив за болничните заведения и същият ще доведе до тежко финансово състояние на болниците, до невъзможност същите да покрият задълженията си към персонал и доставчици, което от своя страна ще  застраши достъпа на пациентите до навременна и адекватна лекарска помощ. също така Това също ще внесе и допълнително напрежение и неопределеност в  медицинските екипи  относно  адекватно заплащане на положеният от тях труд.

Заставаме  зад протестиращите  лечебни заведения и ги подкрепяме с пълното съзнание, че техните действия са отговор на една абсурдна и нелогична политика в областта на здравеопзването, която необосновано ще внесе смут и напрежение сред средите, които са отговорни за запазването на най-голямата човешка ценност- здравето.

Призоваваме властимащите да вземат незабавни и адекватни мерки  за разрешаването на проблема, тъй като същият ще има  лавинообразен ефект върху  всички сфери в обществото