Атанасов: Момчетата са професионалисти, нямат нужда от "надъхване"

Спорт

01-11-2013, 13:59

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Хубавото е, че в този мач Петър Димитров ще играе - заяви треньорът

Така отговори на журналистически въпрос относно предстоящия мач с Черноморец старши треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов, който даде днес своята редовна пресконференция преди поредния мач от първенството на страната.

-Проблемите в Нефтохимик са много и не от вчера, но и в предстоящия мач момчетата ще се вложат максимално. Те са професионалисти и нямат нужда от допълнително „надъхване, което у нас като че ли е много употребявано понятие – допълни Орела. Този мач, макар и да се играе извън Бургас има своето голямо значение както за футболистите, така и за публиката на отбора. Една победа ще даде по-голяма увереност в силите ни и ще ни послужи като стимул в предстоящите мачове.

Хубавото е, че в този мач Петър Димитров ще играе. Оказа се, че сме допуснали грешка в броя на наказателните картони, което е добре – продължи треньорът. За съжаление обаче губим капитана Коста Янев, опитен футболист с важна роля за нашия отбор.

Атанасов не пожела да коментира други проблеми в тима, но заяви категорично, че в групата за мача ще влязат само играчи, които тренират здраво през седмицата и заслужават мястото си в отбора и на терена. Именно поради такава причина, за мача с Любимец групата е била от 16 футболисти.

Треньорът още веднъж изрази съжалението си за пропуснатата възможност отборът  да запише победа при гостуването с Любимец, но въпреки това остава оптимист за предстоящите мачове срещу съперници, които също се борят за оцеляване.