Чистота "бутна" палатките на Бареков

Мисия Пловдив

01-11-2013, 17:15

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бареков срещу Тотев с незаконни палатки (ВИДЕО)

Бареков извади тежката артилерия - палатки!!! (ГАЛЕРИЯ)

Хора на новия политик си събрали сами три от палатките

Служители на общинско предприятие "Чистота" демонтираха три палатки и една тента, сложени от хора на Бареков пред сградата на община Пловдив. Останалите три военни палатки са били вдигнати от екипа на новия политик.

Нямаше скандал, те знаят, че нямат разрешение за монтаж, направихме приемо-предавателен протокол, каза за Plovdivutre.bg шефът на "Чистота" Иван Стоянов.

Хората на Николай Бареков може да си приберат имуществото от склада на предприятието след като платят разходите по демонтажа на палатките.

По-рано днес лидерът на "България без цензура" разпъна 6 палатки и една шатра на плочките пред сградата на община Пловдив. Ще останат тук цяла нощ, наши членове ще дежурят, казаха от движението.

Това е планът на Николай Бореков за сваляне на кмета Иван Тотев. Новият политик обаче няма разрешение за подобна акция. Юристи на общината са изпратили аргументиран отказ за това. Мотивът на местната власт е, че мястото на пл."Стефан Стамболов" е заето за други мероприятия. Отказът е изпратен на Бареков в законния 24-часов срок, получили сме и обратна разписка, казаха от общината.

Без да се съобразява с членове от закони и наредби обаче, Бареков спретна бригада, коята вдигна палатковия лагер.

С бяла риза и развят трибагреник новият политик поведе колона от около стотина души този следобед.  Импровизираното шествие "окупира" площада пред общината за около час и половина. Много млади хора, някои направо деца се открояваха сред симпатизантите му. Бареков публично скъса забраната за акцията.

Около двайсетина полицаи пазят мястото, но органите на реда все още нямат решение, какво да правят с палатките.