Тежка катастрофа остави хиляди казанлъчани без ток

Крими

02-11-2013, 10:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

За щастие, няма жертви

 Тежък пътен инцидент в Казанлък остави цял квартал без електричество. Водачът на катастрофиралия автомобил е в болница без опасност за живота.

Около 22 часа вчера, лек автомобил "Опел Корса" се е движил от север на юг по улица "Орешака". Заради висока скорост, водачът губи управление и се блъска в електрическо табло. Секунда след удара токът в квартала спира, а съседите са изпаднали в ужас.

"Чух някакъв трясък и изведнъж изгасна тока. Такъв стрес получих, толкова се разстроих, виждам тази обърната кола. Помислих си, че има пострадали хора. В момента нямаме ток. Трябвало някаква експертиза да се направи и тогава да пуснат тока. А ние имаме фризери, парното ни е на ток", оплака се жената подала сигнала на 112.

Хората от квартала споделят, че това не е единственият случай, в който някой кара с висока скорост по тази улица. Но истински късмет е, че няма по-сериозен инцидент.

"Почти всяка вечер има каране с високи скорости. Тук като че ли се правят гонки. Просто сме късметлии, че ей там долу е тръбата на газта, добре, че удара не е бил там", каза жител на квартала.

Младежът предизвикал катастрофата не е употребил алкохол. Откаран е в Центъра за спешна медицинска помощ, но няма опасност за живота му. Тепърва ще бъдат изяснявани щетите по електрическото табло. От ЕВН обясниха, че електричеството ще бъде възстановено веднага след като полицията приключи с огледа на произшествието.