400 млн. лв. усвоила община Бургас за програмен период 2007 -2013

Мисия Бургас

02-11-2013, 11:18

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представиха индустриалната зона в Бургас на автомобилни гиганти

Кметът: Разчитаме много на европейски средства и за следващия по програма "Региони в растеж"

За миналия програмен период от 2007 до 2013 община Бургас е усвоила 400 милиона лева, но залага изключително много на следващия.

"За нас е от ключово значение следващият програмен период по опертавна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 година, тъй като разчитаме много на европейските средства", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Той уточни също, че за града са особено важни публично-частните партньорства. До момента в града успешно се реализира първото такова в сферата на здравеопазването с изграждането на модерна многопрофилма болница с медицински център в най-големия комплекс на града "Меден рудник".

Другата инвестиция на същия принцип е новият спортен комплекс за 38 млн. лв. Същевременно в новия "Логистичен и индустриален парк – Бургас" вече има три фирми, закупили парцели с намерение да развиват своя бизнес на територията на града.

Това са полската "Грийн пойнт", занимаваща се с производство на яхти, габровската "Зоомаркет", която ще търгува с храни и аксесоари за домашни любимци, както и бургаската "Вихри", която ще открие логистичен център, каза още градоначалникът.