Никой не иска кораба на Дойчин, режат го за скрап

Началната цена на плавателния съд, който беше арестуван в Турция, е 920 хил. лева

Корабът "Св. Георги", които бе собственост на бургазлията Дойчин Дойчев, вероятно ще бъде нарязан за метален скрап. Плавателният съд беше обявен за публична продан от банка ДСК.

Няколко шипингови компании са проявили интерес към “Св. Георги”, но и до днес няма сериозно намерение за покупката му. Именно това е принудило банката, да търси компания, която да го изведе от експлоатация, пише maritime.bg

Началната цена на кораба, който бе арестуван в Турция заради неплатени сметки за горива, е 920 хил. лева. Задържането в Турция стана само дни, след като другият кораб на Дойчев – “Св. Николай”, бе задържан с 3 тона кокаин край Испания. Банката може да получи сума, която значително надвишава първоначалната обявена, ако бъде нарязан.

Официално корабът се водеше собственост на “Старуей Ейджънси”, със седалище в Лондон. Нейн представител пък бе Николай Стоянов, който доскоро работеше в офиса на Дойчев в Бургас. Плавателният съд е бил ипотекиран в полза на Банка ДСК през май тази година по договор за кредит.

Компанията обаче е спряла да погасява вноските. Заради лоши кредити през август друг съдебен изпълнител извади за продан офисите на фирмата на Дойчин Дойчев "Борд Марин". Тогава на търг бяха разиграни и няколко апартамента на негови съдружници, с които са били гарантирани фирмените кредити. Сред разпродаваните жилища бе и това на майката на Дойчев.