Преобразен Ботев доминира над Литекс за 2:1

Спорт

02-11-2013, 15:30

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Оранжевите опитаха да се опънат, но върнаха само гол

С 2:1 Ботев се наложи над водача в "А" група Литекс пред празни трибуни на Колежа. В титулярния състав на жълто-черните най-накрая се завърна капитанът Иван Цветков.

Още в първата минута домакините започнаха с бърза атака по дясното крило. Топката попадна в Цветков, който мина няколко метра и пусна към Анисе. Нападателят стигна до полето на Евгени Александров, но ударът се оказа слаб.

Канарчетата откриха резултата в 13-та минута с гол на Виейра. Вандер се възползва от хубаво подаване на Артур Енрике и ниско по тревата насочи топката в далечния ъгъл на вратата на гостите.

В 27-ма минута със силен прав удар от 30 метра Георги Сърмов простреля вратата на Евгени Александров за 2:0.

В самия край на полувремето пък Анисе отнесе ритник, което породи притеснението, че той може да е поредният контузен в отбора на канарчетата.

С по една принудителна смяна започна втората част на играта. За Ботев на мястото на Абел Анисе влезе Борис Галчев. В Литекс Антон Недялков пък бе сменен с Илия Миланов.

В 62-ра минута Йордан Христов пропусна чудесна възможност да увеличи резултата за домакините.

В 64-та минута Бобан Грънчаров се обзаведе с жълт картон за игра с ръка при опит да спре атака на гостите. Минути по-късно той си спечели втори жълт картон и напусна играта.

Така в 67-ма минута Ботев остана с 10 души, което принуди треньорът Станимир Стоилов да смени капитана си Иван Цветков. На негово място влезе Елведин Джинич, а капитанската лента попадна в ръката на Йордан Христов.

Само минути по-късно, 71-ва минута, директен червен картон за игра с игра получи Илия Миланов, с което и Литекс остана с 10 души на терена.

В 82-ра минута Симеон Славчев намали за 2:1, след като с глава запрати топката във вратата на Адам Стаховляк.
Минути преди края на срещата Литекс се активира и започна натиск за изравняване.

3 минути продължение отсъди Георги Йорданов, но до промяна на резултата не се стигна.

След успеха канарчетата излизат на четвърто място с 28 точки.

Ботев - Литекс, стадион "Христо Ботев", 16 кръг

Състави:

Ботев

Адам Стаховяк, Сивард Спрокел, Артур Енрике, Бобан Грънчаров, Йордан Христов, Георги Сърмов, Абел Анисе, Томаш Иршак, Ромарио Кортзорг, Вандер Виейра, Иван Цветков

Резерви: Росен Андонов, Филип Филипов, Елведин Джинич, Костадин Дяков, Луис Педро, Борис Галчев, Станислав Костов

Треньор: Станимир Стоилов

Литекс

Евгени Александров, Антон Недялков, Васил Божиков, Страхил Попов, Николай Бодуров, Момчил Цветанов, Александър Цветков, Армандо Ваюши, Юрген Джазула, Симеон Славчев, Мирослав Манолов

Резерви: Боян Пейков, Кирил Динчев, Илия Миланов, Румен Руменов, Петър Златинов, Вилмар Джордан, Кирил Десподов

Треньор: Златомир Загорчич

Съдия: Георги Йорданов