Алжирецът наръгал Вики за 2 шоколада

Най-доброто от печата

03-11-2013, 07:14

Снимка:

Илияна Кирилова

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

20-годишният бежанец бил прибиран и друг път в полицията за хулиганство

Кръв оплиска ул. "Пиротска" вчера. 20-годишната студентка Виктория Христова бе наръгана 10 пъти от алжирец, който чака статут на бежанец у нас. Заради нападението ВМРО се вдигна на бунт и призова кабинета "да изчисти улиците на страната ни от имигрантите". 

20-годишен кандидат-бежанец от Алжир наръга с нож 10 пъти студентка в центъра на София и избяга. Кървавата драма се разигра в денонощен магазин на ул. "Опълченска" около 2 ч в нощта срещу събота. След като намушкал 20-годишната Виктория Христова, нападателят избягал, но камери заснели лицето му. Записващите устройства се намират до централата на ВМРО и залата на ансамбъл "Гоце Делчев". Камерите заснели цялото нападение на алжиреца на студентката по политология в Софийския университет Вики. Момичето работело от скоро в денонощен магазин за алкохол и цигари, за да припечелва допълнително, докато учи. Във фаталната вечер тя била нощна смяна. След като петъчният поток от хора по оживената улица стихнал, Виктория седнала на стола си зад щанда. Около 2 ч на входа се появил младеж. След като влязъл в магазина, се огледал няколко пъти, посегнал да вземе нещо от витрината, но след това се сепнал. Виктория го поздравила и попитала какво ще желае. Той обаче дори не я погледнал. След секунди мъжът грабнал няколко неща от шанда пред нея и се обърнал. Тогава студентката се досетила, че може той да е крадец, и се развикала. Той обаче не спрял. И тогава Виктория метнала по него телефона си, за да го спре. Ядосан от опита й да опази стоката, алжирецът извадил нож от джоба си, обърнал се, хвърлил взетата стока и започнал да ръга момичето. "Няколкото мига между живота и смъртта Виктория помни смътно. Знае обаче, че след като паднала на плочките, успяла бързо да се изправи на крака и да повика помощ", разказаха нейни приятели, успели да говорят с нея след операциите й. Повиканите полицаи дошли на мястото за броени минути, защото в този момент патрулирали наблизо. Вики била откарана в "Пирогов" в безсъзнание и с огромна загуба на кръв. Лекарите се бориха за живота й цяла нощ. За щастие след няколко операции успяха да я стабилизират. Преливането на кръв обаче продължава. Не е ясно и дали въпреки операциите органите й не са по-сериозно засегнати.
Ужасени от нападението на студентката симпатизанти на ВМРО се събраха пред централата на партията вчера. Те поискаха от полицията незабавното арестуване и осъждане на нападателя. И заплашиха, че ако това не се случи, те със собствени сили и методи ще го издирят и накажат.
Следобед вчера главният секретар на МВР Светозар Лазаров съобщи, че полицията е разпознала нападателя и го издирва.
От полицията отказаха да съобщят имената на нападателя. "Стандарт" обаче научи, че алжирецът е влязъл в страната ни нелегално през турско-българската граница в началото на годината. Той е бил задържан в ареста в Хасково, а след това преместен за кратко в бежанския лагер край града, тъй като заявил, че е бежанец и иска статут. Първоначалната му проверка показала, че няма криминални регистрации. На властите заявил, че ще чака документите си извън лагера, тъй като можел да се издържа сам. Той все още не е получил официални документи. За сметка на това обаче вече има регистрация за хулиганство у нас. От МВР разкриха, че и друг път чужденецът е бил задържан заради груби прояви.