Предстои Вторият отворен национален танцов турнир “Пловдив Древен и Вечен“

Пловдив Лайф

03-11-2013, 10:05

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-малкият участник е на 3 годинки, а най-възрастният на 64

Вторият отворен национален танцов турнир “Пловдив Древен и Вечен“  ще се проведе на 9 и 10 ноември. Танцови състави от цялата страна ще се надпреварват в 14 стила – от класически балет до брейк. Организатори на турнира са Спортен Клуб “Самодива“ и Община Пловдив.

Новата спортна зала в училище “Патриарх Евтимий“ ще посрещне участниците в първия състезателен ден на 9 ноември. В събота зрителите ще могат да гледат изпълнения в стиловете класически, модерен и джаз балет, характерни танци, етно, танцово и релакс шоу, акро джим и Free Open dance. Ще бъдат представени и танцови продукции.

В неделя турнирът ще продължи в зала “Олимпиада“. Този ден ще бъде за почитателите на латино шоуто и хип-хопа. Танцовият турнир ще завърши с брейк батъли.

Най-малкият участник е на 3 годиники, а най-възрастният на 64.

Примабалерината на софийската опера и балет Диана Никифорова ще журира на турнира. В състава на журито е и хореографът от “Шоуто на Слави” Александра Цветкова . В “Dancing Stars 2” Александра  работи с Venol King (хореограф на Prince, Michael Jackson, Tina Turner, Kylie Minogue). Сред журито ще са още Боян Пехливанов, , Стоян Димов, Искра Даскалова – Justice, Иван Желязков „Спаго” и Йоана Вулева. Всички те са sreet dance танцьори и съвременни хореографи. При характерните и латино танците оценки ще дават  Илия Чолаков и Теодора Станева, която е преподавател по съвременни танцови техники и класически екзерсис в НГХНИ “Константин Преславски”. При състезателите в стил “акро джим” тежката дума ще има треньорът по спортна гимнастика Бойко Джорев.

В неделя Входът за всички желаещи да гледат е свободен.