Затвор за лекар, изгорил пениса на дете

Животът

03-11-2013, 10:13

Снимка:

д-р Чанко Митрев

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Д-р Митрев определи инцидента като "нелепа случайност"

400 000 лева обезщетение за изгорен при операция мъжки полов орган на дете присъди Върховният касационен съд. Сумата ще трябва да бъде изплатена солидарно от болницата в Кърджали и от уролога д-р Чанко Митрев, съобщава "24 часа". Увреждането е станало на 15 април 2010 г. Семейство от Джебелско завело в кърджалийската болница детето си, което по това време било на 2 г. и 9 месеца, за да му бъде извършен сюнет (религиозно обрязване на члена при мюсюлманите).

Манипулацията е извършена от тогавашния началник на урологичното отделение д-р Чанко Митрев. Той докоснал накрайника на работещия електрокоагулатор до металния защипващ хирургически инструмент, което предизвикало електрическо изгаряне и необратима некроза на кожата и целия полов член. След гафа момченцето е било транспортирано по спешност в “Пирогов”, но лекарите там не успели да спасят половия орган.

При завеждането на съдебния иск родителите на осакатеното дете поискали обезщетение от 900 000 лв. Според тях заради увреждането е невъзможно детето им да уринира нормално, да посещава детски заведения и да води социален живот.

Освен присъдата за обезщетение д-р Митрев е осъден и от районния съд в Кърджали на лишаване от свобода за 4 месеца, като изпълнението на наказанието беше отложено за 3 г., защото преди това медикът не е бил осъждан. Непосредствено след осъдителната присъда урологът определи инцидента с детето като “нелепа случайност”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен