Нефтохимик затвърди доминацията си в дербито

Победното попадение в мача отново бе дело на Петър Димитров

При голям зрителски интерес и много интересни моменти на терена, Нефтохимик се наложи над Черноморец с 1:0 и се изравни по точки с градския си съперник. Двата отбора предложиха много емоции на зрителите, пропътували разстоянието до Сливен.

Началните минути бяха за Черноморец, който организира опасни атаки към вратата на символичните домакини. В същото време „зелените” отвърнаха с бързи контри, осъществени от Петър Димитров. При една от тях бързоногият нападател надбяга персоналните си пазачи и откри резултата в 12-та минута. След гола Нефтохимик продължи да дебне на контраатаки, докато Черноморец разчиташе на постепенната атака. Акулите владееха по-продължително топката, но техните съперници използваха бързината на Стамен Ангелов и Петър Димитров, за да организират бързи флангови атаки. В 38-та минута направилият силен мач за нафтата Деян Христов бе повален в наказателното поле и главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият, но стражът Янко Георгиев успя майсторски да спаси силният му удар.

Второто полувреме започна с натиск за Черноморец, но защитата на шейховете се справи. На два пъти решително се намеси и вратарят Петър Денчев, който опази вратата си суха. На свой ред и Нефтохимик атакуваше опасно, като създаде доста главоболия за защитниците в синьо. В последните минути играта се изнерви и се стигна до няколко жълти картона за футболисти и от двата отбора, а помощник- треньорите Георги Чиликов и Ганчо Евтимов, както и резервата Васил Калоянов бяха отстранени от резервните скамейки и догледаха мача от трибуните.

Тогава Черноморец тръгна Ва банк в атака и остави много пространства за бързоногите нападатели на нафтата. Петър Димитров уцели гредата зад Георгиев, а Живко Петков пропусна, останал очи в очи с вратаря на акулите. И защитникът Мартин Сечков имаше отлична възможност да се разпише, но не успя да нанесе добър удар. Черноморец също уцели гредата зад Денчев и с това приключи всичко в поредното Морско дерби.

И в този случай както преди около три месеца Нефтохимик победи, като решителното попадение отново бе дело на Петър Димитров. След трите точки за Нефтохимик двата отбора се изравниха в класирането, като победите в директните двубои поставиха Нефтохимик пред съгражданите от Черноморец.

В следващия кръг и двата бургаски отбора имат сериозни съперници. Черноморец посреща Локо София на Лазур, а Нефтохимик гостува на Славия на стадиона в Овча купел.