Бащата на Вики: Парче по парче ще го режа този изрод!

Първото сериозно престъпление, извършено от бежанец, вече е факт

Приютяваме бежанци, за да ни колят ли?

Първото сериозно престъпление, извършено от бежанец, вече е факт. Млад алжирец, влязъл нелегално у нас и вече с криминални регистрации заради хулигански прояви, наръга над 10 пъти с нож 20-годишната Виктория Христова в нощта срещу събота, за да я ограби. Тежкият инцидент стана в 2 часа на централната столична улица „Пиротска", която през последните месеци е наводнена от имигранти от арабски и африкански произход. Слава Богу, лекарите спасиха Вики. Тя обаче е в силен шок след бруталното нападение, пише Дунав мост.

Жестокото нападение срещу момичето, което продава в денонощен магазин в самото начало на улицата, обаче доведе до масови протести в София, организирани от националистическите партии, с искане властта да спре незабавно бежанската вълна. Приютяваме бежанци, за да ни колят ли, изригнаха хората, дошли на протестите в подкрепа на Вики. Подобен въпрос заля и социалните мрежи.

Бащата на момичето, което е студентка по политология в Софийския университет и танцьорка в ансамбъл „Гоце Делчев", се закани да отмъсти на нападателя. „Парче по парче ще го режа този изрод", нареждаше през сълзи човекът.

Арабинът, който я рани с нож по главата и ръцете, искал да задигне оборота от 300 лева. След престъплението „Пиротска" почерня от полиция и жандармерия. МВР направи спешна акция, за да намери престъпника, чието лице било заснето от близките камери. Близо 60 души попаднаха в ареста най-вече заради липса на документи за самоличност. Тежковъоръжените полицаи проверяваха хостелите в района на улиците „Пиротска", „Екзарх Йосиф", „Цар Симеон", „Цар Самуил", „Княз Борис I" за нелегални бежанци. Уплашени да няма саморазправа от страна на гражданите, арабите и чернокожите в района на „Пиротска", Женския пазар, джамията и ЦУМ бързо се изпокриха и не смееха да се показват навън.

Днес няколко хиляди души се отправиха на протестно шествие в центъра на София заради проблема с бежанците. Представители на различни националистически движения участваха в общо шествие и скандираха „България на българите, бежанците вън". В шествието се включиха привърженици на ВМРО, движение „Национална съпротива", Български национален съюз, сдружение на българските футболни запалянковци и други. Отделно „Атака" също направи свой митинг до джамията.

Арабинът съскал, докато я кълцал: Ще те разпоря, малка курвичке!

Виктория прескочи трапа, уверяват лекарите от „Пирогов", които я приеха в събота през нощта. Във фаталната вечер тя била нощна смяна. Около 2 ч. в магазина влязъл младеж от арабски произход, който започнал да се озърта, но без да пазарува. Виктория го попитала какво ще желае, но чужденецът мълчал. След секунди награбил няколко неща и рязко се обърнал.

Вики се сепнала и започнала да вика, той се опитал да я докопа. Тогава в паниката момичето го замерило с мобилния си телефон. Алжирецът хвърлил взетата стока, извадил нож и започнал да ръга жертвата си. „Ще те разпоря, малка курвичке", изсъскал арабинът.

Майката на пострадалото момиче Христина Цолова още не може да повярва за това зверство. Тя разказа, че дъщеря й искала да продължи образованието си в университет във френския град Дижон. Противно на очакванията обаче, в последния момент Вики отказала да емигрира и решила да остане в България. Всяка нощ, когато Виктория е била на работа, съм се тревожела, че може да я нападнат. Тя винаги ме успокояваше, че има жива охрана в съседство. Явно обаче нещата се случват много по-бързо, отколкото може да дойде която и да било охрана, ридае майката.

Сирийци треперят за статута си

Масова паника е настъпила сред сирийската общност в София след нападението над 20-годишната Виктория Христова. В бежанските лагери в столицата имигрантите от близкоизточната страна са се уплашили, че инцидентът в центъра може да им коства получаването на хуманитарен статут. Тези от сирийците, които вече са обявени за бежанци от държавната агенция, пък били уплашени, че заради алжиреца, намушкал Вики в събота, ще има метежи и срещу тях.

Имигранти от страната на Башар Асад, работещи в близост до ул. „Пиротска", разказаха, че обмислят да се преместят временно в други квартали, защото се страхуват от саморазправа. В много от магазините, наети от техните семейства, работят жени и можели да станат лесна жертва на агресията срещу арабската общност.

Продавачките по „Пиротска" в паника

Продавачките, работещи по многобройните кафенета, ресторанти и магазини по столичната улица „Пиротска", са изпаднали в шок и се страхуват да дойдат на работа. Именно там се случи кървавото престъпление в петък срещу събота, когато младо момиче бе наръгано над 10 пъти от алжирец.

След като 20-годишната Вики била нападната от арабина, новината за престъплението е обиколила всички нейни колежки в центъра на столицата. От няколко месеца работещите в района около Централните хали се тресат от страх заради набъбналия брой на чуждестранни граждани, които се навъртат близо до джамията.

Магазините с по-големи обороти вече са умножили охраната, а съвсем скоро ще се снабдят и с паник-бутони. „Познавам Вики, тя е страхотно момиче, много слънчево, на никого нищо лошо не е казала. И аз, и моите колежки се страхуваме, че всяка от нас можеше да е на нейно място, тук има страшно много цветнокожи, които ни оглеждат като парче месо на тезгяха", коментира уплашена продавачка от друг магазин за цигари в района.