Холивудски актьор снима филм в Яйлата

Добрич Лайф

04-11-2013, 16:36

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Приключват снимките на Том Беринджър във филма "Снайпер 5"

В резервата Яйлата днес приключват снимките на филма "Снайпер 5", главната роля на който се изпълнява от Том Беринджър, съобщиха от община Каварна.

Холивудският актьор е носител на "Златен глобус" и е номиниран за "Оскар" за поддържаща роля във филма "Взвод". Участвал е още в продукцията "Тренировъчен ден" и много други филми.

Режисьор на "Снайпер 5" е Дон Майкъл Пол. Той е режисирал и "Компания от герои", сниман също в България.Продуценти на "Снайпер 5" са Филип Рот и Джон Капила. Филмът се продуцира от Sony, а фирмата, която го реализира в България, е "БУФО" ООД.

Директор на продукцията е Янко Ушатов, а екипът наброява около 120 души, включително и местни хора от общината. Очаква се филмът да се появи на екран през юни или юли  2013г.

Във филма резерватът Яйлата е декор на гръцкия остров Санторини, като голяма част от сюжета се снима в Каварна. По време на престоя си в града Том Беринджър се е подписал в купето на служебната кола на община Каварна, а с кмета на общината Цонко Цонев е вечерял в мидената ферма "Дълбока".