Само за 10 месеца: 817 катастрофи и близо 2000 ранени в Пловдив

Крими

05-11-2013, 12:39

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Най-опасните места в града са ключовите булеварди, посочват от полицията

Стартира традиционната превантивна кампания на полицията "Зима”, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията започва днес и ще продължи до 25 ноември тази година.

По време на кампанията ще се извършва контрол и проверка на МПС-та за движението им през есенно-зимния сезон. Целта на акция „Зима” е да организира превантивни действия за намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия през този период. Също, да осигури пълната подготовка и оборудване на автомобилите и останалите превозни средства за движение при зимни условия. Както и да подобри уличното осветление и другите условия за безопасност в населените места и извън тях. Ще се извърши оглед и на селскостопанската техника.

Говорителят на КАТ Ботьо Гергинов направи анализ на тежките пътни произшествия, станали през изминалите 10 месеца.

До вчера в Пловдив и областта са станали 817 пътнотранспортни произшествия. 39 са жертвите, а пострадалите са 1903 човека.

158 са блъснатите пешеходци, а велосипедисти - 68, за този период.

752 катастрофи са по предизвикани по вина на водачи на МПС.

6 каруци, 23 преобръщания на пътното платно, 25 сблъсъка в електрически стълб са регистрирани до вчера в МВР Пловдив.

Опасните места и участъци в Пловдив остават непроменени. Това са булевардите „Цар Борис III Обединител”, „Васил Априлов”, „България”, „Шести септември”,”Христо Ботев”, както и пресечните им точки.

Най-честата причина за ПТП на тези места са поради неспазване на достатъчно дистанция или несъобразена скорост, заради употреба на алкохол.

Традиционни партньори в акцията на Пътна полиция са Съюзът на българските автомобилисти, Асоциацията на автомобилните производители, БЧК и др.