Ради Милев изкачи 9702 м, „покорявайки“ Еверест

Животът

05-11-2013, 13:24

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Ултрамаратонецът Ради Милев успешно завърши спортното предизвикателство "На Еверест и обратно". Посланието на уникалната спортна инициатива – всеки да намери своя житейски Еверест, бе насочен основно към младите хора-да се трудят упорито и целеустремено, за да достигнат своя най-висок връх, независимо в каква област се развиват.

Проявата приключи в 10.00 часа на 02.11.2013 г., като общата височина, която Ради Милев изкачи е 9702 метра, което е равно на 1155 броя изкачвания на стъпалата на парк „Тюлбето“. Казанлъшкият ултрамаратонец „стъпи“ на Еверест още в 07.33 часа на 02.11.2013 г., но продължи да прави изкачвания до 10.00 часа, когато се закръглиха точно 24 часа от началото на спортното предизвикателво. С българския флаг в ръце и с внука си, носещ неговото име, Ради се поздрави с победата, посветена на вечно живия български дух и неподозираната човешка издръжливост.
Постижението ще бъде изпратено като заявка за вписване в Книгата на Рекордите на Гинес. Инициативата се реализира с изключителното съдействие на Община Казанлък, за което Ради Милев сърдечно благодари на Общината за оказаната помощ при организиране и провеждане на инициативата, както и на стотиците казанлъчани, които бяха с него през цялото време и всеотдайно го подкрепяха.