В Москва стартира Мис Вселена 2013

Финалът е на 9 ноември

В Москва днес стартира конкурсът по красота „Мис Вселена”. Неговият основател Доналд Тръмп обеща да направи руското издание най-грандиозното за над 60-годишната история на шоуто. Освен това то е и най-представителния конкурс за красота, като в него ще вземат участие представителки на 86 страни. Финалът на конкурса ще се проведе на 9 ноември, когато пред около 7500 гости в Крокус Сити Хол ще стане известна новата победителка. България ще бъде представена на форума от 22-годишната Венета Кръстева.

Още днес от пристигналите в края на месеца участнички ще бъдат подбрани 16, които ще се борят за короната. По думите на главния редактор на списание Мари Клер Олга Зарецка главният критерий, по който ще се оценяват красавиците  е женственост и фотогеничност. Сред участниците в журито, което е натоварено със задачата да избере най-красивата жена във Вселената са вокалистът на Аеросмит Стивън Тайлър, руският топ-модел Ана Вялицина и култовата поп-звезда Филип Киркоров.

Още преди началото си обаче, бляскавото събитие бе помрачено от скандал. В мрежата се появи списък с основните претендентки за короната, публикуван от една от съдийките – канадката от руски произход Елена Семикина. Според него, списъкът е оглавен от кандидатките на Великобритания, Испания, Полша, Украйна, Венецуела и Русия.  Самата Семикина обаче побърза да опровергае информацията като написа в Туитър: „Подборът още не е започнал, аз дори не съм още в Москва!”.

Конкурсът „Мис Вселена” е организиран за пръв път през 1952 година.