Задържаха 36-годишен, издирван от полските власти

Крими

05-11-2013, 14:47

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Мъжът ударил пешеходец и избягал от произшествието

           Окръжният съд в Добрич задържа под стража 36-годишния Живко Н. Хр. от с. Овчарово, община Добричка във връзка с получена срещу него Европейска заповед за арест. Тя е издадена от Окръжен съд – Познан, Република Полша, за наказателно преследване за извършено транспортно престъпление – предизвикване на пътен инцидент с причинена телесна повреда и бягство от местопроизшествието.

            Според Европейската заповед за арест Живко Хр. е разследван за това, че на 19.01.2012 г. около 19,37 ч. на околийски път в населено място Михожево, община Кушлин, Великополско войводство, при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат Комби”, е нарушил правилата за движение по пътя, вследствие на това е възникнало пътно-транспортно произшествие, при което е ударил пешеходец, и му счупил левия пищял. След произшествието мъжът е избягал.

            Полските съдебни власти уточняват, че Живко Хр. е пътувал на прав участък от пътя, но не го е наблюдавал по подходящ начин, а гледал мобилен телефон. В резултат на това колата се озовала в лявата част на платното. След това с дясната част на автомобила е ударил правилно движещ се по лявата част на пътя в посока на Кръйстианово пешеходец. Обвиняемият Живко Хр. не оказал помощ на потърпевшия.

            След получен сигнал за издирването му, той е бил задържан на 01.11.2013 г. от служители на Второ  РУ „Полиция” – гр. Добрич.

            Окръжен съд – Добрич, ще разгледа на 08.11.2013 г. искането за предаване на Живко Хр. на полските власти.