„Оръжието на българския полицай”

Стара Загора Лайф

05-11-2013, 17:50

Снимка:

ОДМВР Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

В навечерието на Празника на българската полиция - 8 ноември в ОДМВР – Стара Загора днес бе откритa организираната от Национално дружество „Традиция” – Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора изложба, посветена на „Оръжието на българския полицай”. (СНИМКИ)

До края на тази седмицата всички желаещи ще имат възможност да се докоснат до част от историята на българската полиция чрез тази изложба, а от експерти по оръжията на клуб „Традиция” да научат повече за въоръжението на мвр през годините.
В изложбата са включени множество експонати на късоцевно и дългоцевно оръжие, както и голяма колекция от наградни знаци и символи. Свързани с историята на българската полиция още от създаването й. Изложени са пушки от времето Руско-турската война. Сред уникалните експонати е и модел „Бердана”. С него първите полицаи са пазили спокойствието и собствеността на току-що освободените българи.
Изложбата е свободна за посещение от граждани всеки ден до 08.11. 2013 година за времето от 12:00 до 16:00ч.

Своя поздрав по повод предстоящия професионален празник на българската полиция поднесоха децата от ДГ „Ян Бибиян” и изпълниха на присъстващите гости и униформени служители песни за пътната безопасност.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"