Левски представи юбилейното лого за 100 - годишнината

Спорт

05-11-2013, 22:25

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Емблемата включва логото на Левски с годините 1914 и 2014 от двете страни на „Л”-то, а цялото лого е обградено от венец с преплетено в него числото 100

На специална церемония в музея на спорта на стадион "Васил Левски" представители на ПФК и СК Левски презентираха юбилейно лого по случай 100-годишнината на клуба, пише Sportline.bg. Гости на специалното тържество бяха финансовият директно на футболния клуб Константин Баждеков и председателят на спортния клуб Стоян Хранов. Там бе и министърът на културата Петър Стоянович, както и част от легендите на "сините".

 

В презентацията бяха включени най-славните моменти на спортния клуб с най-емблематичните „сини” лица във всички видове спорт.

 

„За 100-годишнината избрахме една емблема, която да е символ на Левски. Мисля, че този символ отразява историята и амбициите на клуба. Тя е съчетание на история и традиции с новите изисквания в наши дни”,  каза Баждеков, който поднесе специален плакет от името на "сините" на директора на музея Катя Иванова.

 

"Радвам се, че тук присъства спортист №1 на миналия век Боян Радев, който е дал много на българския спорт, но и на българската култура. Тук е и Ваня Гешева, Георги Марков, Петкана Макавеева, Сашо Томов, Бобата Жечев, Божидар Искренов - Гибона и др. Това са все събирателни образи. Образи, които са обичани и на които младите хора искат да подражават. Никой не трябва да си въобразява, че сътворението на Левски започва от Стоян Хранов или Тодор Батков. Ние сме продължители", добави още шефът на СК Левски.

 

"Тук съм не като министър, а само като наследник на една славна традиция, която сме призвани да занесем в XXI и надявам се нататък във вековете. Няма как да не помня моя дядо, който е сред основателите на Левски, първи център-нападател на отбора. Помня Боркиша и всички останали. С какво умиление доживяха края на дните си, сякаш вчера бяха основали този клуб. Спортът и културата са вероятно двете области в нашия живот, които с общ знаменател могат да донесат единството на българската нация. Като морал на нацията все повече се отдалечаваме от високите добротели на миналото. За нас българите през 1914 г. е създаден клубът с името на най-великия българин. За нас е задължение да направим така, че с нови средства да предадем заветите на старите левскари на младите", каза пък министър Стоянович.