"Приказка за калпаците" разкрива пътя на любовта

Бургас Лайф

06-11-2013, 06:11

Снимка:

duma.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Пиесата има много послания към подрастващото поколение, като основното сред тях е за избора на жизнен път

"Приказка за калпаците” с подзаглавие „Щръклица”е третата поредна премиера за сезона на ДТ „Адриана Будевска”.

Драматургията е на Панчо Панчев. Постановката и хореографията е на Стефан Поляков, сценография и костюми е на Елена Александрова. Участват актьорите Никола Парашкевов, Деница Денчева, Антоанета Кръстинкова, Стоян Памуков и Невена Цанева. Постановката е по случай 80- годишнината на драматурга Панчо Панчев.

Това е четвъртата детска постановка на Стефан Поляков от 2011 година насам. Интересът е много голям от страна на училищата и от бургаските деца. „Това е пиеса-игра, пиеса-шоу. Тя е интересна както за деца, така и за възрастни. Пиесата има много послания към подрастващото поколение- за избора на жизнен път.

Характерите са изградени на базата на това какво отношение имат младите към труда, към любовта и към смисъла на живота”, каза Стефан Поляков по време на представянето на пиесата пред бургаските медии. Главният актьор Никола Парашкевов играе в ДТ ‘Адриана Будевска” от ноември миналата година.

В „Приказка за калпаците” той играе 4 роли едновременно. „Играя четиризнаци. Показват се 4 характера. Историята е навързана така, че всеки може да си извлече поука по какъв път ще поеме в живота. В края на приказката побеждава любовта”, каза младият актьор Никола Парашкевов.Деница Денчева пък играе едновременно момче и момиче. Пиесата ще се играе на 6,14 и 28 ноември от 11.00 часа./радио "Фокус"