Холивудската звезда Том Беринждър с каскади на о-в Кирик

Снимките на екипа ще започнат в четвъртък и ще продължат в петък

Холивудската звезда Том Беринджър  пристига днес в Созопол за снимките на  филма „Снайпер 5”, на режисьора Дон Майкъл Пол. Снимките на екипа ще започнат в четвъртък и ще продължат в петък. Предвидени са още две снимачни дни- на 22 и 23 ноември.

За снимките на остров Св.Кирик ще се използва халосна стрелба и пироефекти. Ще се изпълняват каскади с хора и автомобили.Ще има снимки и на риболовен кораб в пристанището, но там няма да има каскади и взривове. Филмовият екип е около 120 души, но само част ще отседне в Созопол докато траят най- горещите сцени от новата лента на култовия филм. Действието в новия екшън се развива в Сирия, Берлин и средиземноморския остров Санторини, а според режисьора и сценаристите куротния град е много подходящ за сцените.

Снимките са съгласувани с Министерството на културата, което дава достъп до остров Кирик на екипа и възможност да бъдат заснети част от екшън сцените, информират от пресцентъра на общината.

Според мениджър- локации на продукцията Иво Симеонов Том Беринджър много харесал Каварна, където се правят част от снимките на филма и очаква да бъде очалован от Созопол.