Ритници в главата пред дискотека и условна присъда за побойника

Крими

06-11-2013, 14:10

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

21-годишният С.Мустафа ще плати 5450 лева пострадалия

За причиняване на средна телесна повреда 21-годишен получи днес условна присъда от шест месеца. На 10 февруари на излизане от дискотека той е нападнал младеж с една година по-малък от него. Двамата били заедно в заведението, но с различни компании. 

Поради големия шум в дискотеката и употребения алкохол, между тях възникнало недоразумение и размяна на реплики, но до сблъсък не се стигнало и дори били насърчени от приятелите си да си стиснат ръцете в знак на помирение. Вече около 4 часа на 10 февруари, на излизане от заведението, в близост до изхода, Мустафа ударил с юмрук в челюстта 20-годишния младеж. Когато паднал на земята го ритал в лицето.
Пострадалият получил оток, кръвонасядания и три избити зъба. Таксиметров шофьор подал сигнал за инцидента на тел.112 и спрял преминаващ наблизо патрулен автомобил на полицията.
Районният съд осъди 21-год. С.Мустафа да заплати сумата от 3950 лв. като обезщетение на пострадалия за претърпените от него имуществени вреди, както и неимуществени вреди в размер на 1500 лева.