МОС и "Мисли за мен, когато шофираш - 8”

Стара Загора Лайф

06-11-2013, 14:56

Снимка:

МОС Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Традиционни инициативи по безопасност на движението на Младежкия общински съвет в Стара Загора ще се проведат на 7 и 9 ноември в града ни.

На 07.11.2013 г. от 14:00 ч. в киносалона на ОДМВР – Стара Загора ще бъде проведен форум „Младежка безопасност”. Инициативата се организира от ОД на МВР съвместно с Младежки общински съвет – Стара Загора и е насочена към подобряване безопасността в училищната среда, чрез намаляване насилието сред младите хора и насърчаване на активното им отношение към рисковете, които ги заобикалят. Представителни групи от училищните общности ще запознаят институциите с отпадналите, преодолените и новопоявилите се рискове, застрашаващи сигурността на младежката среда, и ще направят своите предложения за подобряването й.

На 09 и 10.11.2013г. от 10.00 до 16.00 часа на бензиностанции „ОК”и„ Zara” ще се проведе кампанията на МОС „Мисли за мен, когато шофираш - 8” с участието на над 30 доброволци от Младежки общински съвет. Младите хора за пореден път тази година ще се опитат да провокират съпричастност към инициативата и толерантност у водачите на пътя. Единственото, което трябва да направят те е да подпишат декларация, с която поемат морален ангажимент през следващата година да спазват правилата за движение и да намалят рисковете за участниците в движението. Подписалите се ще получат нагръден знак, флаери и стикери с мотото на кампанията. С приложения към флаера талон, най-дисциплинираните ще се включат в томбола с награди за водач без нарушения на Закона за движение по пътищата през последните две години. Тя ще бъде изтеглена в края на месеца, а спечелилите 10, ще бъдат наградени на традиционния Антиспин концерт на Младежки общински съвет на 30.11.2013 г.