Ако любовта беше светофар...

Животът

06-11-2013, 17:07

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

...може би емоционалните катастрофи щяха да са далеч по-малко

Заслепени от светлината в тунела, идваща от поредното дълбоко влюбване, не виждате светлините на светофара, казващи ви кога да спрете. Любовта понякога наистина е сляпа... сляпа за липсата на перспектива, сляпа за факта, че чувствата са еднопосочни и в замяна на тях получавате само студено безразличие и грубо отношение, превръщайки се в нечия секс играчка. Любовта ви прави уязвими, лишава ви от ясен поглед върху нещата и воля да приключите това, което няма бъдеще, и макар и да не вярвате и да твърдите, че е лъжа, отстрани погледнато вие сте просто влюбена до уши марионетка в ръцете на поредния мъж.

А само, ако можеше да има формула за измерване на любовта и светофар, предупреждаващ дали си заслужава да продължите или рискът от емоционална катастрофа е твърде голям.

Тогава...

Червената светлина би означавала, че колкото и да сте хлътнали, този човек не си заслужава и определено не ви заслужава, предвид отношението си към вас и невъзможността да оцени това колко много го обичате. Ако тъпчете на едно място, ако той не търси сериозна връзка с вас, ако отказва да ви превърне в част от живота си, запознавайки ви с най-близките си хора, ако не ви се обажда с дни, по-добре натиснете здраво спирачките и направете обратен при първия възможен случай.

Жълтата светлина на светофара би означавала, че имате достатъчни поводи да го зарежете, но не бива да се отказвате толкова бързо. Просто бъдете с повишено внимание, когато става въпрос за това колко искрен е в чувствата си към вас. Дайте му още веднъж шанс, но ако пропилее и него, отбийте от пътя за презареждане. А след това, вече с пълен резервоар и нови сили, продължете в търсене на по-добър „шофьор“.

Зелената светлина... или иначе казано споделената любов - на такава се надява всеки в търсене на половинката в живота си. А, когато светофарът светне в зелено, натиснете газта до дупка, понасяйки се в емоционална, страстна, екстремна и повдигаща адреналина ви връзка.