ПловдивУтре: 7 ноември

Мисия Пловдив

06-11-2013, 18:55

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

Служители на затвора, на следствения арест и на пробационната служба в Пловдив излизат на протест утре в 9 часа. Недоволството е заради цялостната политика в системата на местата за лишаване от свобода и срещу предлагания бюджет за следващата година на главните дирекции "Изпълнения на наказания" и "Охрана". Протестиращите искат преразглеждане на работното време, почивка и отпуски, както и увеличаване персонала в затворите.

Утре в Пловдив започва международна конференция под надслов "Храни, технологии и здраве – 2013", организирана от Института за изследване и развитие на храните. Форумът ще продължи и в петък.

Кметът на "Централен" Райна Петрова и дамите от Lions клуб "Евридика" – Пловдив ще раздават диоптрични очила на социално слаби пловдивчани. Инициативата стартира в 11,00 часа в сградата на районната администрация на ул. "Христо Г. Данов" №39.

В 13,00 часа регионалният съвет на Реформаторския блок в Пловдив ще даде специална пресконференция. Основната тема ще е протестите в града.

И още:

В район "Централен" ще се проведе организирана кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии, акумулатори, отработени масла и излезли от употреба автомобилни гуми. Контейнерите ще бъдат разположени на бул. "Шести септември" №69 ( паркингът зад магазин "Т-маркет"), акцията се провежда от 10,30 до 16 часа.