Созопол с достойно представяне за Купата

Спорт

06-11-2013, 19:30

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол не се даде лесно на Литекс

Созопол приема Литекс за Купата на стадион – красавец

Пред повече то 1000 зрители футболистите на Румен Димов изнесоха един много добър двубой

Отборът на Созопол загуби от Литекс с 1:2 първия си 1/8 финален двубой за Купата на България. Двубоят се игра на отлично подготвения терен на градския стадион в Созопол, който след по-малко от две години трябва да отговаря на изискванията за провеждане на срещи от Евро 2015 за юноши до 17 години.

Пред повече то 1000 зрители футболистите на Румен Димов изнесоха един много добър двубой и само по-малкия опит и малшанс ги лишиха поне от равенство срещу именития съперник.

Домакините откриха резултата още в 11-та минута след пробив на Шерденов отдясно и подаване към Станимир Баев, който през куп от играчи успя да прокара кълбото под плонжа на ловешкия страж.

В 22-та минута след корнер, Божиков успя да възстанови равенството. Домакините обаче не  се предадоха и продължиха да опитват отново да излязат напред в резултата. Сред най-напористите бяха Илиян Шерденов, Симеон Баев и Станимир Димитров, които тормозеха отбраната на гостите. На моменти остана и впечатление, че реферът Стоян Денев леко удря по едно рано на елитния тим, което предизвика бурни реакции по трибуните.

И през втората част мачът премина равностойно с опасни положения и пред двете врати. И когато мачът като че ли щеше да завърши наравно, реферът отсъди спорен фаул пред вратата на домакините. Гостите изпълниха без забавяне и Александър Цветков се възползва от неподготвената отбрана на домакините за да отбележи победния гол в двубоя. При изпълнението обаче остана съмнение за това, че топката не е в покой, а в движение - което поражда съмнения относно редовността на гола.

Въпреки загубата Созопол показа израстване, което определя и високото класиране на отбора в Югоизточната В група и амбициите за влизане в професионалния футбол. В неделя отборът приема Димитровград.