20 хил. лв. трябват за довършването на неделното училище в Крайморие

Парите

07-11-2013, 06:22

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първа копка на Неделно училище правят навръх Никулден

В училището ще има двама преподаватели, които ще обясняват на посетителите повече за православната църква

Около 20 хиляди лева са нужни, за да бъде оборудвано новото неделно училище в бургаския квартал Крайморие. Ще са необходими компютъри, мултимедиен проектор, мебели.

Това каза отец Стелиян Кунев, председател на църковното настоятелство.

Училището е към църквата "Св. Пимен Зографски" в квартала. То беше осветено на храмовия празник - 2 ноември. Така към един от най - красивите храмове в региона съществува и място, където ще се събират и деца и възрастни, за да научат повече за вярата, предаде радио "Бургас".

Новопостроената сграда е резултат от благотворителна кампания и е факт само година след като беше осветен и църковният храм в бургаския квартал. Тя е разположена върху 160 кв. м и има три помещения. Те тепърва ще бъдат обособени, предвидено е да има малък църковно-исторически музей, в който ще бъдат изложени икони и плащеници от региона.

Другото помещение ще се ползва като неделно училище и молитвен дом за срещи на вярващите, ще има и библиотека. 

"Имам голямо желание лятото да направим християнско неделно училище като детска школа за рисуване, занималня, евентуално ако някой иска да си остави децата за няколко часа, но това всичко е свързано със средства", допълни отец Стелиян. В училището ще има двама преподаватели, които ще обясняват на посетителите повече за православната църква.